КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ І НІМЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА І.В. КОРУНЦЯ

5 швидких та смачних сніданків на День незалежності

Ранковий прийом їжі має бути максимально поживним та смачним. Вранці не можна поспішаючи, замінювати корисні страви бутербродами чи солодами. Щоб не витрачати багато часу на його приготування, Gazeta.ua зробила підбірку смачних страв.

Такі прості рецепти виручають, коли потрібно швидко вирішити що приготувати на сніданок.

Булочки з сиром, яйцем і шинкою в духовці

Інгредієнти:

Булочки — 4 шт.

Твердий сир — 200 г

Шинка — 200 г

Яйце — 4 шт.

Зелень — 2 гілочки

Приготування:

Акуратно зрізати з булочок «шапочки». З основи булочки дістати м’якіш.

Дрібно нарізати шинку, натерти твердий сир на крупній тертці, вимити й подрібнити зелень.

У мисці злегка збити яйця, додати шинку, сир і зелень.

Наповнити булочки начинкою, накрити «шапочками» і поставити в розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин.

Твердий сир легко плавиться і перетворює начинку на тягучу вершково-сирну смакоту.

Яйця в помідорах

Потрібен помідор круглої форми розміром більше середнього. Помідор повинен бути щільний, що не перезрілий.

Акуратно зрізати верхню частину і вирізати з нього серцевину. Потім залити в помідор яйце.

Солити і перчити до смаку і поставити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин при температурі 180С.

При подачі до столу страву можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів брускети, які приємно дивують своїм смаком

Омлет з ковбасою у формі кексі

Інгредієнти:

Твердий сир — 140 г

Ковбаса варено-копчена — 150 г

Картопля — 1 шт.

Оливкова олія — ​​4 мл

Яйце — 8 шт.

Сіль за смаком

Приготування:

Ковбасу і картоплю порізати невеликими кубиками.

Обсмажити 2-3 хвилини в невеликій кількості оливкової олії ковбасу. Додати картоплю і смажитие до напівготовності 3-4 хвилини.

Викласти начинку на паперову серветку — нехай зайвий жир стече.

Підготувати формочки — помастити їх оливковою олією і покласти на дно шматки сиру.

Збити яйця з сіллю, чорним і кайенским перцем.

Викласти в кожну форму начинку. Залити збитим яйцем і зверху покласти сир.

Акуратно струсити формочки, щоб інгредієнти трохи перемішалися.

Омлет поставити в розігріту до 200 градусів духовку на середню полицю і запікати страву 20 хвилин.

Сир підрум’яниться і перетвориться в апетитну скоринку.

Подавати страву, прикрасивши сметаною і зеленою цибулею

Яєчний рулет з куркою, помідорами й лавашем

Приготувати з 2 яєчних білків яєчню. Варену курячу грудку нарізати смужками. Викласти яєчню і грудку на лист лаваша.

Зверху покласти нарізаний помідор, також можна додати оливки або мариновані гриби за бажанням. Загорнути лаваш в трубочку.

Ліниві вареники

Інгредієнти:

сир 500 г.

борошно 1 скл.

яйця 2 шт.

цукор 50 г.

масло вершкове 50 г.

ванільний цукор 0,5 г.

сіль за смаком

сметана 250 г.

Приготування:

Розітріть сир у посудині. Додайте туди яйця, цукор та ваніль. Добре перемішайте. Поступово додавайте борошно.

Посипте стіл борошном і розкачайте тісто ковбаскою 2,5 см в діаметрі. Наріжте шматочки вареників.

Киньте в киплячу воду вареники. Кожен окремо. Коли вода вдруге закипить, діставайте вареники друшляком.

Готові вареники помастіть вершковим маслом та сметаною.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share