Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

5 нових рецепти незвичайного морозива

Домашнє морозиво виходить смачнішим та кориснішим, ніж магазинне. До того ж, тут можна екпериментувати зі смаками. Додавати цитруси, ягоди та навіть алкоголь. Є навіть пломбір із зеленим горошком. У цій підбірці рецептів кожен зможе вибрати свій десерт.

Перед подачею морозиво можна прикрасити листочками м’яти, часточки фруктів, варенням, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.

До речі, в злегка підталому домашньому морозиві смакова палітра буде відчуватися набагато яскравіше. Тому перед подачею потрібно його потримати при кімнатній температурі 5-7 хвилин.

Рецепт апельсинового пломбіру

Інгредієнти:

3 апельсина

500 г жирних вершків

100 г цукрової пудри

10 г ванільного цукру

Приготування:

Апельсини очистити від шкірки, зерняток і білих плівок. Подрібнити блендером апельсинову м’якоть до стану пюре.

З’єднати охолоджені вершки, цукрову пудру і ванільний цукор і збити міксером 5 хвилин до пишної піни.

Додати в вершкову масу апельсинове пюре і знову збити до однорідності.

Покласти масу в пластиковий контейнер і поставити в морозилку на 1-2 години, періодично перемішуючи.

Потім розкласти домашнє морозиво по формах і залишити до повного замерзання.

П’яне морозиво з полуницею, малиною і ігристим вином

Інгредієнти:

300 г полуниці

200 г малини

2 ст. ложки цукру

250 мл ігристого вина

50 мл води

Приготування:

Очищену полуницю і малину подрібнити в блендері і процідити через сито, щоб позбутися від зернят.

Додати цукор і збити до однорідної маси. Додати воду і ігристе вино, знову швидко перемішати, щоб вино не встигло вивітритися.

Викласти ягідну масу у формочки і помістити в морозилку на 2-3 години. Періодично перемішувати заморожений малиново-полуничний сік, а на останньому етапі вставити дерев’яні палички і залишити до повної заморозки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничний сніданок: 3 швидкі рецепти смачних запіканок

Пломбір з зеленим горошком

Інгредієнти:

свіжий або заморожений зелений горошок 0,3 кг

вершки 33% 200 мл

сироп глюкози 60 г

цукровий пісок 50 г

питну воду 140 мл

листовий желатин 6 г.

Приготування:

Довести до кипіння підсолоджену воду з горошком, а потім змішати її з сиропом, вершками і замоченим желатином.

Збити суміш блендером до однорідної маси і помістити в мороженицю.

Після завершення процесу поставити морозиво на кілька годин в морозилку.

Ананасове морозиво з йогуртом

Інгредієнти:

500 г м’якоті ананаса

0,5 лимона

300 мл натурального йогурту

4 ст. ложки меду

листочки м’яти.

Приготування:

Перед тим як зробити домашнє морозиво з м’ятою, її потрібно підготувати. Подрібни листочки м’яти, з’єднай їх з медом і гарненько розітри.

Ананас измельчи в блендері, додай лимонний сік, йогурт, м’яту і гарненько збий до однорідної маси.

Виклади фруктову масу в контейнер і відправ в морозилку приблизно на 2 години, періодично дістаючи і перемішуючи.

Коли маса почне густіти, переклади її в формочки і залиш до повного замерзання в морозилці ще на 1 годину.

Після того, як домашнє ананасовим морозиво застигне, дістань його з формочок і подавай.

Заморожений сік з чорниці з віскі

Інгредієнти:

300 г чорниці

0,5 лимона

2-3 ст. л цукру

75 мл віскі

200 мл води

Приготування:

Чорницю збити в блендері до пюре. Процідити, щоб позбутися від шкірки і кісточок.

Цукор розчинити у воді. Додати в чорничну масу цукровий сироп, лимонний сік, віскі і перемішати.

Покласти ягідну масу у формочки, вставити дерев’яні палички і відправити в морозилку на 2-3 години.

Після того, як заморожений сік затвердіє, дістати його з формочок і відразу ж подавати.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share