Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

10 секретів правильного вибору і приготування яєць

Яйця для багатьох людей є основним продуктом в раціоні. В ньому є багато вітамінів та білків. Крім того, він ще й швидко готується, що дуже зручно для сніданку чи перекусу.

Щоб полегшити процес приготування, варто застосовувати кулінарні секрети.

Як розбити яйце

Всупереч традиції розбивати яйце лезом ножа або про край миски, найкращий спосіб – розбити яйце на рівній поверхні столу. Саме ним і користуються професійні кухарі. Так шматочки шкаралупи не потраплять в страву.

Як відокремити білок від жовтка

Розбийте яйце над мискою, а потім акуратно візьміть жовток в долоню і почекайте, поки білок стече крізь пальці.

Як очистити варені яйця

Щоб з легкістю очистити варені яйця, вдарте по кожному, щоб шкаралупа тріснула, залийте холодною водою і залиште охолодати. Після цього шкаралупа легко очиститься.

Як зварити яйця

Налийте воду в каструлю, покладіть яйця і поставте на вогонь. Після закипання варіть 3-4 хвилини, щоб вийшли яйця всмятку. Для яєць в мішечку – 5-6 хвилин, ну а для яєць круто – 8 хвилин.

Як зварити яйця пашот

Невелика хитрість: у воду, в якій буде варитися яйце, влийте 0,5 ч. л. оцту.

яйця арзаків

Яйця арзаків – один з варіантів приготування яєць пашот. Розбийте яйце в імпровізований мішечок з харчової плівки, змащеній вершковим маслом. Посоліть, додайте спецій, перев’яжіть і опустіть в киплячу воду на 4-5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових рецептів рибних страв з різних країн світу

Яйце в мікрохвильовці

Просто, як все геніальне: розбийте в чашку яйце, влийте трохи води, накрийте блюдцем і готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом хвилини.

Правильна яєчня

Яєчню потрібно готувати повільно: чим вона повільніше смажиться, тим краще. Встановіть вогонь в межах між слабкою і середньою оцінкою і намагайтеся його підтримувати в цьому діапазоні.

Пишна яєчня

Влийте в сковороду, в якій смажиться яєчня, 2 ст. л. води. Цей трюк зробить страву пишною.

Свіже яйце

Успішний результат виходить лише зі свіжими продуктами. Щоб визначити, чи придатне сире яйце до вживання, помістіть його в наповнену водою ємність. Якщо яйце лежить на дні – воно свіже, якщо піднявся один край, значить, йому вже 2 тижні, ну а якщо яйце спливло – воно зіпсовано.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share