Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

Що можна їсти під час Петрового посту

Петрів піст, який називають також Апостольським, є одним з чотирьох багатоденних православних постів. Час його початку залежить від дати святкування Великодня. У 2017 році він припадає з 12 червня по 11 липня.

Під час Петрового посту при приготуванні їжі можна запікати, тушкувати, відварювати або просто вживати у сирому вигляді.

Не можна вживати страви, де є м’ясо, молоко або олія.

Понеділок, середа і п’ятниця (12 червня, 14 червня, 16 червня, 19 червня, 21 червня, 23 червня, 26 червня, 28 червня, 30 червня, 3 липня, 5 липня, 7 липня, 10 липня).

У раціон не можна додавати варену їжу і без додавання олії.

Їсти можна один раз в день після 15 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зробили найбільший у світі бутерброд незвичайної форми

При сухоїдінні дозволяється вживати хліб, сіль, свіжі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи і мед.

Щоб не нашкодити здоров’ю, рекомендується пити побільше води.

Вівторок, четвер (13 червня, 15 червня, 20 червня, 22 червня, 27 червня, 29 червня, 4 липня, 6 липня, 11 липня).

Дозволяється вживати варені страви, але без олії, двічі у день.

Субота і неділя (17 червня, 18 червня, 24 червня, 25 червня, 1 липня, 2 липня, 8 липня, 9 липня).

Їжу можна вживати у гарячому вигляді з олією. Також можна приготувати рибу. Їсти можна двічі в день.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share