КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ І НІМЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА І.В. КОРУНЦЯ

У МІТ створили «запрограмовані» макарони

pasta

Дослідники з Массачусетського інституту технологій створили макарони, які змінюють свою форму, потрапляючи у воду.

Завдяки вмісту желатину та крохмалю пласкі листи внаслідок контакту з водою перетворюються на тривимірні структури, зокрема – на різновиди класичної італійської пасти.

Винахід не просто сприятиме розвитку кулінарного мистецтва – він може принести й більш практичну користь. Дослідники зазначають, що їхнє відкриття дозволить значно оптимізувати пакування макаронних виробів, адже у пачках не залишатиметься стільки повітря, як зараз.

Цілком можливо, що з часом «програмувати» пасту зможуть не лише науковці. На думку вчених, користувачі могли б впоратися з цим завданням самостійно, маючи необхідні матеріали і керуючись онлайн-інструкціями.

Нагадаємо, раніше у МІТ розробили метод швидкого 3D-друку меблів. Нова технологія дозволяє друкувати великі предмети з поролону, гуми та пластику за декілька хвилин.

Фото: Michael Indresano Production

Реклама


The post У МІТ створили «запрограмовані» макарони appeared first on Студвей.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share