Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

У малиновий лікер додають червону смородину

 Люблю ягідний лікер, він легко п’ється, каже киянка Марина Стець, 37 років. Додаю в нього малину й червону смородину. Отримую солодкий смак, із легкою кислинкою.

Натирає на дрібній тертці лимон та апельсин, щоб зняти цедру. Миє 300 г малини і 300 г червоної смородини. Викладає на рушник, щоб стекла вода. Змішує їх із цедрою. Складає в 2-літрову скляну банку. Додає палочку кориці. Заливає 0,5 л горілки, настоює півтора тижня.

 За один-два дні треба обов’язково струшувати банку з лікером. Так інгредієнти перемішаються, і напій буде насиченіший.

Робить цукровий сироп. Нагріває 100 мл води та всипає 150 г цукру. Перемішує і чекає, щоб розтанув. Ставить лійку в чисту банку і всередину кладе два шари марлі. ­Наливає лікер. Досипає 6 г ваніліну чи 20 г ванільного цукру. Перемішує. Розливає в скляні пляшки і ставить на п’ять-сім днів у погріб. Тоді можна подавати до столу.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share