Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

Сібас із базиліковим соусом запікають 10 хвилин

 Сібаса запікаю у базиліковій шубці. Так страва стає соковита всередині і хрустка ззовні, каже 36-річний Олексій Повторейко, шеф-кухар столичного ресторану “Віскі Корнер”. Вибрав цю рибу за високу жирність і відсутність кісток.

Готує соус песто. Кладе в блендер по 2 ст. л. кедрових горіхів і тертого пармезану. Його можна замінити будь-яким солонуватим тертим сиром. Додає 50 г свіжого базиліку й поливає соком третини лимона. Наливає 4 ст. л. оливкої олії та кладе 1/3 ч. л. чорного перцю.

 Для песто не підійде мелений перець з упаковки. У ній він втрачає половину смаку. Краще чорний перець горошком змолоти у ­млинку. І одразу всипати.

Вмикає блендер і збиває до однорідної маси. Виливає в миску і починає готувати майонез.

 Його роблю сам. ­Корисніший, ніж купований, адже без консервантів і підсилювачів смаку.

Розбиває яйце і відділяє жовток від білка. Жовток кладе у велику миску, додає 0,5 ч. л. гірчиці та 1 ст. л. лимонного соку. Кидає по 1/3 ч. л. меленого перцю, цукру й солі. Збиває жовток і потроху наливає півсклянки олії.

 Щоб майонез був білий, треба додати трохи більше лимонного соку або налити 34 столові ложки бульйону. Завдяки йому майонез стане не такий жирний і рідкіший. Консистенція буде густа, як у магазинного.

Змішує порівну соусу песто та майонезу. Перемішує вінчиком до однорідного стану. Деко застеляє пергаментним папером. Миє чотири філе сібаса і викладає на деко шкіркою вниз. Солить і перчить кожний шматок. Мастить зверху соусом і лишає на 15 хв., щоб риба промаринувалася. Вмикає духовку на +190° С, ставить деко на 10 хв.

Для гарніру варить півкілограма картоплі. Коли вона готова, товче, не додаючи ні вершків, ні молока.

 Вершки наливаю в ­готове пюре. Їх потрібно 70 ­мілілітрів. Тільки так воно буде ніжне й пишне. Кидаю третину чайної ложки солі, не більше. Тоді буде відтіняти смак риби, яка приправлена спеціями, пояснює.

Виймає рибу з духовки і викладає на тарілку. До неї додає картопляне пюре й подає до столу.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share