Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

“Солодка картопля та солоний шоколад” – українка про харчування в США

Харчуватись в Америці можна дешево й швидко – або якісно й дорого. Смак продуктів відрізняється від українських. До хліба часто додають багато цукру.

Про харчування американців у своєму блозі розповідає журналіст Марія Прус.

“Є продуктові магазини із дуже низькими цінами. Там на смак їжа достатньо штучна, із купою ароматизаторів і барвників. А є супермаркети вищого класу. У багатьох районах міста по вихідних проводять “фермерські ринки”, де продаються достатньо дорогі, але натуральні продукти. Також можна самостійно їздити за місто на ферми й збирати там ягоди-фрукти. Там можна купити мед, свіжу курятину чи свинину”, – розповідає Марія Прус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Чоловік покликав заміж після доби знайомства” – українка розповіла про французьке весілля

М’ясо й фарш можна обирати за жирністю. У складі зазначається відсоток нежирного і жирного м’яса. Упродовж усього року можна купити тепличні ягоди й фрукти: малину, полуницю, лохину.

“Вражають традиційні смакові поєднання. Солодкі зернові батончики із дуже відчутним присмаком солі, солоний мікс горіхів і сухофруктів. Або цукерки-кульки солодкі й дуже перчені. Солодка картопля, як гарнір до м’яса. Шоколад із м’ятною начинкою чи сіллю це взагалі банальне поєднання. Якщо американці кличуть у гості, достатньо принести із собою пляшку вина. До 10 доларів, а іноді й до 5 доларів, можна купити пристойне вино. Соки пити не радять, бо це переважно підфарбована і підсолоджена вода”

Типово американських страв чи ресторанів фактично не існує. Найбільше закладів подають мексиканську їжу.

“Майже всюди є happy hour, “щаслива година”. Приблизно з 5 до 7 вечора по буднях пропонують напої та легкі закуски (від картоплі-фрі до устриць) майже за півціни. Покликати колег на “геппі аур” і поспілкуватись годинку за келихом вина чи пива лише за 3-5 доларів дуже розповсюджена практика. Багато місцевих закладів мають вегетаріанські, веганські, безлактозні, безглютенні, органічні варіанти страв. На десерт місцеві купують маффіни та капкейки, величезний вибір пирогів, чізкейків, пончиків, печива (дуже попупярне зі шматочками шоколаду)”.

Алла Крещук з Одеси стала шеф-кухарем у ресторані в Нью-Йорку. Заклад, де працює жінка, відмовився від послуг професійних кухарів на користь простих бабусь. Вимога лише одна рецепти мають бути авторськими.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share