Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

Різкий перехід на рослинне харчування може бути шкідливим для мозку – дослідження

sydney-rae-t4XYbj1q_Cc-unsplash (1)

Британські дієтологи попереджають, що зміна харчових звичок на користь довкілля може спричинити дефіцит поживних речовин, необхідних для розвитку мозку.

Автори дослідження занепокоєні, що, переходячи на рослинне харчування, люди забувають підтримувати достатній рівень холіну, який міститься переважно у продуктах тваринного походження.

Холін є життєво необхідним елементом, але тієї кількості, яку виробляє печінка недостатньо, аби задовільнити людські потреби.

«Холін забезпечує нормальне функціонування мозку, а також впливає на роботу печінки. Його нестача веде до порушення обміну жирів у крові, пошкоджує вільні радикали», – пише британська дієтологиня Емма Дербішир.

Основним джерелом холіну є яловичина, яйця, молочні продукти, риба та курка. Значно менша кількість елементу міститься в горіхах, квасолі, деяких овочах.

Авторка дослідження наголошує, що, якщо поживна речовина не потрапляє в організм з продуктами харчування, варто вживати додаткові препарати, які компенсують нестачу.

Нагадаємо, підліток втратив зір через дієту з чипсів, хліба і картоплі фрі.

The post Різкий перехід на рослинне харчування може бути шкідливим для мозку – дослідження appeared first on Студвей.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share