Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

Настоянку роблять із торішнього варення

 Улітку роблю побільше заготовок. Але в погребі місця вільного немає ще від торішніх. А їх шкода викидати, говорить 38-річна Ольга Прокопенко із Рівного.

Тож я готую настоянку з варення. Якщо зверху цвіль, знімаю 3 сантиметри. Змішувати можна кілька видів джему.

У літрову банку вливає 0,5 л горілки й додає стільки ж варення. Щільно закриває кришкою і ставить у тепле місце на півтора місяця. Струшує раз на тиждень. Кладе у лійку вату та фільтрує настоянку. Розливає у пляшки.

В холодильнику можна зберігати два роки.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share