Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

Гусячу печінку тушкують у молоці

 Гусяча печінка буде ніжна лише в молоці, каже 37-річна Карина Хомутюк із Бердичева Житомирської області. Для аромату додаю гвоздику.

Печінку й сало з одного гусака заливає в окремих мисках холодною водою на годину. Зливає рідину. Сало ріже кубиками й розділяє на дві купи. Одну кладе в каструлю з товстим дном. Його накриває печінкою. Вкидає три бутони гвоздики. Зверху решту сала. Заливає склянкою молока й накриває кришкою.

Вмикає невеликий вогонь і ставить тушкуватися. Чекає, доки молоко випарується. Перекладає печінку в глибоку миску. ­Солить і перчить. Жир далі топить на плиті. Заливає ним печінку й охолоджує.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share