Кафедра англійської і німецької філології та перекладу імені професора І. В. Корунця

Голодні вовки нападають: кількість хижаків збільшилася вп’ятеро

Вовки у пошуках їжі спускаються з гір на пасовиська, та лише для того, щоб вполювати здобич: козу, теля, інколи корову чи коня.Першими на людину не нападають, хіба що натрапите на вовка, хворого на сказ.

Розповів газеті Експрес Юрій Тюх, заступник директора НПП “Синевир”.

Із виходом отар на полонини, чабанам у гірських районах ледь не щодня доводиться відбивати овець від лісових хижаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мисливці полювали на козуль, сподіваючись постріляти вовків

Науковці дослідили: найбільше вовків на території Карпат – у Львівській та Закарпатській областях, найменше – в Чернівецькій. Місцеві мисливці кажуть, що такого скупчення сіроманців давно не бачили, тим паче влітку. Зазвичай вовки активізуються взимку. Та нині у них –малюки, і самиці полюють у пошуках їжі.

Відколи отари подалися на полонини, почастішали випадки, коли лісові хижаки нападають на свійських тварин.

“При нормі 1 вовк на 10 гектарів, на Закарпатті їх у п’ять разів більше. Та востаннє відстрілювали вовків торік. Зазвичай вовки живуть у зграї, а сіроманець – одинак не нападає на людину, хіба що зголодніє. Чого не слід робити, якщо натрапили в лісі на вовків: кидатися на хижих, бо вони хитрі й хтось зі зграї обов’язково нападе зі спини. І в жодному разі не слід утікати, вони доженуть та нападуть. Найкраще – залізти на дерево. Вовки бояться тварин, більших за себе, а ще – вогню”, – сказав Мирослав Опаленик, голова ГО ТМР “Соколець”.

Вовки в селах нападають на собак і телят.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share