КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ І НІМЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА І.В. КОРУНЦЯ

5 модних десертів із полуниці

Полуниця — дуже корисна та універсальна ягода. З нею усі страви виходять смачні. Коли набридають звичні десерти, час пробувати щось нове та оригінальне.

З полуниці виходить освіжаюче морозиво і сорбети, молочні коктейлі, смузі і чізкейки.

У цій підбірці зібрані 5 модних десертів, які не тільки смачні, а й низькокалорійні.

Полуниця під йогуртом

Інгредієнти:

полуниця, грецький йогурт, м’ята, мед. Кількість залежить від форми посуду, в якій охолоджуватиметься десерт.

Приготування:

Полуницю перебити в блендері до стану пюре.

Викласти на дно посуду.

Зверху додати йогурт, прикрасити листком м’яти.

Тонкою цівкою полити медом. Охолодити приблизно 30 хв. у холодильнику.

За бажанням можна зробити кілька шарів, а щоб він став поживний — викласти на дно сирі вівсяні пластівці.

Полунично-базиликовий сорбет

Інгредієнти:

полуниця — 250 гр, базилік — 1 пучок, цукор — 3 ст. л., вода — 70 мл.

Приготування:

Приготувати цукровий сироп: змішати воду і цукор, закип’ятити на плиті.

Змішати полуницю, листя базиліку і сироп в блендері до стану пюре.

Поставити в морозильну камеру на 2-3 год. Час від часу діставати і помішувати.

Дістати, перемішати і їсти. За бажанням, можна змішати зі свіжою полуницею.

Легкий полунично-банановий чізкейк

Інгредієнти:

300 гр білого крем-сиру, пакетик ванільного цукру, 400 гр полуниці, 2 банани, печиво.

Приготування:

Збити в блендері фрукти з сиром і ваніллю. Розкласти в прозорий посуд.

Розкришити руками печиво і посипати кожен десерт.

Полуничний смузі

Інгредієнти:

полуниця — 200 гр; склянка молока, натуральний йогурт — 150 гр.

Приготування:

Охолодити всі продукти. Збити все в блендері. Прикрасити м’ятою.

Шоколадний полунично-банановий десерт

Інгредієнти:

знежирене молоко — 100 гр,

знежирений сир — 500 гр,

полуниця — 200 гр,

банани — 2 шт,

кава варена — 2 ст. л.

Приготування:

Промити полуницю, порізати її на 2 частини.

Очистити і порізати банани на кружечки. Натерти на терці шоколад.

Збити міксером (або в блендері) сир, влити в нього каву.

У посуд викласти частину бананів, зверху — частину полуниці, полити сиром і посипати шоколадом. Потім шари повторити в тій же послідовності ще двічі.

Залишити в холодильнику на 3-4 год.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share