КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ І НІМЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА І.В. КОРУНЦЯ

Українка стала шеф-кухарем у Нью-Йорку

Алла Крещук з Одеси стала шеф-кухарем у ресторані в Нью-Йорку. Заклад, де працює жінка, відмовився від послуг професійних кухарів на користь простих бабусь. Вимога лише одна рецепти мають бути авторськими.

«Професійні кухарі чудові. Вони ідуть до школи, важко працюють, аби відшліфувати майстерність. Але ці пані, вони першоджерело», — пояснює власник ресторану «Енотека Марія» Джо Скаравелла. На нього працюють бабусі з понад 20 країн, повідомляє ukrainian.voanews. — Це мало сенс. Спершу втішав своє серце, коли італійські бабусі готували тут, бо втратив усіх своїх. А пізніше сказав собі: чому б нам не віддати належне й іншим культурам світу?».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У Франції вигідно не працювати» — українка ділиться досвідом

Меню бабусі складають самі. Українка Алла готує національні страви — вареники і котлети по-домашньому. Всі страви в її меню — за родинними рецептами.

«Інколи ці пані мене питають: як ви думаєте, їм подобається? Я відповідаю ви про це не турбуйтеся. Ваше завдання відтворити страви, які для вам готували у дитинстві. Пані Алла своїх онуків поки не має. Але ця умова не обов’язкова. Головне щоби вміла готувати, хотіла поділитися досвідом і була старшою за 50», — каже власник ресторану.

Ціна за порцію українських вареників з картоплею, які в меню називають «равіолі» — $20. Стільки ж просять за котлети з пюре та салатом з редькою.

«Це дуже приємно, коли ти далеко від своєї країни рідної, і тут маєш можливість приготувати українську страву. Це дуже, дуже приємно, — каже пані Алла. — Я в захваті, що саме Джо придумав таку ідею для жінок нашого віку. Є бажання, і хочеться іще жити… У мене наче крила виросли ззаду».

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share