КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ І НІМЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ ІМЕНІ ПРОФЕСОРА І.В. КОРУНЦЯ

«Додаю вино та пиво» — економіст робить мило у вигляді тістечок

Марина Мелешко, яка переїхала з Маруполя до Чернівців, робить мило у вигляді шматків торту та тістечок. Має власну технологію виготовлення з додаванням пива та червоного вина.

«Я за освітою економіст. В Маріуполі миловаріння було моїм хобі. Основну технологію показала бабуся. Далі вчилася сама. Після переїзду це стало в нагоді. Улюблену справу перетворила на спосіб заробітку, — розповідає Марина Мелешко. — Мило можна робити двома способами — холодним і гарячим. Холодним кілограм мила роблю годину-півтори. Воно повинне лежати і визрівати близько шести тижнів. Гаряче миловаріння займає до десяти годин. В роботі використовую інструменти, як у кондитера. Є міксер, різні насадки, силіконові кісті, формочки, шприци, як для крему. Варю все у великій каструлі. «.

За словами Марини, ключові компоненти у створенні мила — вода, рослинні олії та луг (гідроксид натрію). До складу також можуть додаватися відвари або пудри лікувальних трав, молоко, соки, какао-порошок та какао-олія, морська сіль, глина.

«В основу входять жири. Вони дають милу його властивості, можуть бути рослинними або тваринними. Для вегетаріанців підійде кокосове, пальмове масла. Є марсельське мило, яке робиться лише з оливкової олії. Щоб набратися хороших властивостей, воно повинне пролежати півтори року. За таким же принципом робиться «Аллепське» мило, в яке входять оливкове і лаврове масло», — розповідає Gazeta.ua Марина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар з Луганська працевлаштував 70 переселенців

Для аромату використовує ароматизатори й ефірні масла, які крім запаху містять корисні речовини. Вони екологічно чисті та сертифіковані, не викликають алергії.

«Найчастіше купують з ароматами цитрусових, рози і лаванди. Також роблю мило у вигляді сала з шкуркою, м’ясистим слоєм, посипане часником. Пахне кропом та лавром. Ароматизоване мило ставлять у ванних кімнатах для краси і гарного запаху. Роблю навіть спеціальні маленькі «тістечка», які можна класти у білизну».

Найдорожче мило — зроблене на пиві. Коштує 65 гривень за сто грам.

«Маю мило з додаванням червоного вина, яке має дуже приємний аромат. Також варю мило на пиві. Стараюся брати темне і живе пиво, яке продається на розлив броварнях. Воно дає аромат, схожий на печиво. Це мило дуже люблять всі постійні клієнти. Кажуть, що має іншу пінку і властивості, добре зволожує шкіру. Це пояснюється великою кількістю вітамінів, які залишаються після мила на шкірі.

Підприємець Тетяна Батура з Луганська разом із чоловіком і двома дочками переїхали в Київ в 2014 році «на два тижні». У Луганську залишили квартири, склади та обладнання. За три роки сім’я відкрила дві компанії в столиці. Зараз розширюються і створюють нові робочі місця для місцевих та переселенців.

Джерело

Share
Добавить комментарий

Blue Captcha Image
Новый проверочный код

*

Share